BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 704]

Jajka faszerowane kurczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam pysznie nafaszerowane jajka. Nafaszerowane są kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi oraz cebulką. Są bardzo smaczne.

Jajka faszerowane kurczakiem

Składniki:

Jajka faszerowane kurczakiem

 

  • jaka 5 szt,
  • filet z kurczaka 1 szt,
  • cebula czerwona 1 mała szt,
  • pomidorki koktajlowe kilka szt,
  • sól,pieprz do smaku,
  • jogurt typu Grecki 4 -5 łyżek,
  • majonez Light 4 -5 łyżek,
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kurczakiem
Jajka ugotuj na twardo. Przepłucz obficie zimną woda. Ostudź, obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka. 

Filet z kurczaka opłucz, pokrój w kostek i usmaż na maśle klarownym na złoty kolor dopraw solą i pieprzem do smaku. 

Żółtka rozetrzyj z nie wielką ilością majonezu, dodaj usmażonego kurczaka oraz pokrojone na kawałki pomidory koktajlowe, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebule. 

Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dodaj do farszu. 

Farszem wypełniaj połówki jajek, udekoruj kiełkami rzodkiewki. 

Podawaj jako przystawkę z pieczywem.