zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2312]

Jajka faszerowane łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekka przymiarka do zbliżających się świąt. Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią. Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu. Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie,

Jajka faszerowane łososiem

Składniki:

Jajka faszerowane łososiem

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

 

  • 1 puszka łososia w sosie własnym
  • 2 łyżki posiekanej rungii
  • 1 garść rzeżuchy
  • 1 saszetka majonezu dekoracyjnego ( 10 g )
  • 1 sos czosnkowy ( 25 g )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane łososiem
Jajka po ugotowaniu i obraniu przekroić na połówki ale wzdłuż jajek. Wydrążyć żółtka i przełożyć je do miseczki.

Na sitku odsączyć z zalewy łososia i dorzucić go do żółtek. Rozdrobnić wszystko widelcem. Potem dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać do połączenia składników.

Tak przygotowanym farszem napełniać białkowe łódeczki i podawać na przykład z pieczywem.