kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane makrelą i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne jajka z farszem makrelowo- pomidorowym. Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, są bardzo smaczne.

Jajka faszerowane makrelą i pomidorem

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą i pomidorem

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka obranej z ości makreli
  • 1/4 średniego pomidora
  • 1/4 małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą i pomidorem
Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.

Żółtka drobno kroimy nożem. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę.

Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Składniki farszu wkładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy.

Przygotowany farsz wkładamy do białek.