ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajka faszerowane makrelą wędzoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała przekąska na każdą okazję.

Jajka faszerowane makrelą wędzoną

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą wędzoną

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą wędzoną
Jaja gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka do miseczki, Rozgniatamy je widelcem. Makrelę wędzoną dzielimy na pół, wybieramy białe mięso, usuwamy starannie wszystkie ewentualne ości. Mieszamy rozgniatając widelcem razem z żółtkami jaja. Dodajemy majonez, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Sporządzoną masą nadziewamy wydrążone wcześniej białka. Jajka dekorujemy listkami pietruszki zielonej, układamy je na liściach sałaty.