paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne jajka na ciepło szybkie w przygotowaniu

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu przecinamy je ostrym nożem. Delikatnie by nie uszkodzić skorupek wyjmujemy środki jajek za pomocą łyżeczki. Jajka drobno posiekać. Do jajek dodać świeże posiekane oregano oraz pokrojoną drobno wędlinę, całość wymieszać. Masło rozpuścić i dodać do farszu ponownie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą wypełniamy skorupki jajek, panierujemy ich wierzch w bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanej patelni można dodać kilka kropel oliwy.
Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach
Delikatnie by nie uszkodzić skorupek wyjmujemy środki jajek za pomocą łyżeczki.
Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach
Do jajek dodać świeże posiekane oregano oraz pokrojoną drobno wędlinę, całość wymieszać.
Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach
Gotową masą wypełniamy skorupki każdego jajka
Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach
panierujemy ich wierzch w bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanej patelni można dodać kilka kropel oliwy.