Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jajka faszerowane papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska z jajkami.

Jajka faszerowane papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane papryką
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do miseczki. Paprykę i cebulę kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Dokładnie całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Dodajemy majonez i przeprawy. Mieszamy. Gotową pastą wypełniamy wgłębienia w białkach.
Jajka faszerowane papryką
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Jajka faszerowane papryką
Następnie obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do miseczki.
Jajka faszerowane papryką
Paprykę i cebulę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.
Jajka faszerowane papryką
Dodajemy do żółtek. Dokładnie całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Dodajemy majonez i przeprawy. Mieszamy. Gotową pastą wypełniamy wgłębienia w białkach.