Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 363]

Jajka faszerowane pastą brokułową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka dobrze komponują się z pastami warzywnymi, np. z pastą brokułową z dodatkiem szynki i pestek słonecznika.

Jajka faszerowane pastą brokułową

Składniki:

Jajka faszerowane pastą brokułową

 

  • 4 jajka
  • 1/2 brokuła
  • 5 dag szynki
  • niewielka garść pestek ze słonecznika
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą brokułową
Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki, wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 5 minut, studzimy. Po ostudzeniu rozgniatamy widelcem.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Wyjmujemy żółtka. Żółtka możemy zjeść :)

Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.

Rozgniecione brokuły łączymy z szynką i pestkami słonecznika, dodajemy majonez, sól, pieprz. Powtałą pastą faszerujemy jajka.