beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka faszerowane pastą tuńczykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka faszerowane pastą tuńczykową

Jajka faszerowane pastą tuńczykową

Składniki:

Jajka faszerowane pastą tuńczykową

 

  • jajka 4-5 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • szczypiorek 1/4 pęczka
  • majonez 1-2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą tuńczykową
Najpierw ugotowałam jajka na twardo, obrałam ze skorupek i przekroiłam wzdłuż na połowy. Następnie tuńczyka osączyłam z zalewy. Z jajek wyjęłam żółtka i rozkruszyłam je widelcem. Dodałam do nich osączonego tuńczyka i utarłam razem dodając po trochu majonezu. Na koniec dodałam umyty i drobno pokrojony szczypiorek. Całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą napełniłam połówki jajek. Faszerowane jajka łożyłyć na półmisku i dowolnie udekorować.