migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Jajka faszerowane pastą z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne jajeczka na śniadanko lub przekąskę. Nadziane zielonożółtym farszem z awokado i żółtek, na wierzchu posypane przyprawa i natką.

Jajka faszerowane pastą z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z awokado

 

  • 5 jajek
  • 1 średnie dojrzałe awokado
  • sok z cytryny do skropienia awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z awokado
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wydrążyć łyżką miąższ ze skórki i przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i lekko skropić sokiem z cytryny aby awokado nie ściemniało. Jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i dodać do rozgniecionego awokado. Dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem. Przygotowaną masą napełnić połówki jajek. Na wierzchu oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
Jajka faszerowane pastą z awokado
Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wydrążyć łyżką miąższ ze skórki i przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i lekko skropić sokiem z cytryny aby awokado nie ściemniało.
Jajka faszerowane pastą z awokado
Jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i dodać do rozgniecionego awokado.
Jajka faszerowane pastą z awokado
Do awokado i żółtek dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem.
Jajka faszerowane pastą z awokado
Przygotowaną masą napełnić połówki jajek.