Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Jajka faszerowane pieczarkami ..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Farsz do nadziewania jajek można zmiksować.

Jajka faszerowane pieczarkami .. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami ..

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami ..

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić drobno posiekaną cebulkę, wsypać bardzo drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Następnie ostudzić, dodać starte na tarce żółtka, musztardę, majonez, przyprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Farszem napełniać połówki białek, układać na talerzu, ozdobić według uznania.