jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rewelacyjne jajeczka wielkanocne

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

  • łyżki masła, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka bułki tartej, szczypiorek, natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, ostrym nożem przekroić na połówki nie obierając ze skorupek. Następnie delikatnie wyjąć jajka ze skorupek, przełożyć do miski i bardzo drobno posiekać. Pieczarki obrać ze skórki i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę dodać szczyptę soli i podsmażyć przygotowane pieczarki. Wymieszać grzyby z jajkami, dodać drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Całość wymieszać z 1 łyżką masła, majonezem, bułką tartą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostałe masło i lekko podsmażyć masę na małym ogniu przez 2 minuty. Farszem napełniać skorupki jajek i przed podaniem podgrzać je wstawiając na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stop. C.