Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 667]

Jajka faszerowane polędwicą drobiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka faszerowane polędwicą oraz kiszonym ogórkiem są smaczne i pożywne. Można je zabrać jako drugie śniadanie do pracy.

Jajka faszerowane polędwicą drobiową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane polędwicą drobiową

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane polędwicą drobiową
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy, przecinamy na połówki i delikatnie wyjmujemy żółtka. Wrzucamy żółtka do miski. Dodajemy polędwicę i ogórka pokrojone w drobną kosteczkę. Mieszamy.

Dodajemy majonez. Przyprawiamy farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Mieszamy i faszerujemy jajka.
Jajka faszerowane polędwicą drobiową
Dodajemy polędwicę i ogórka pokrojone w drobną kosteczkę. Mieszamy.