ewaeu

ewaeu

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Jajka faszerowane pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na śniadanko proponuję jajka z pomidorem. Można pokroić jajko i pomidora w plastry i zrobić kanapki, ale można też białka napełnić mieszanką żółtka z majonezem i pomidorem.

Jajka faszerowane pomidorem

Składniki:

Jajka faszerowane pomidorem

 

  • 3 jajka
  • mały pomidor albo pół większego
  • łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pieprz czarny młotkowany z kolendrą
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pomidorem

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż.

Wyjąć żółtka. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę. Usunąć nasiona. Pokroić na malutkie kawałeczki. Widelcem rozgnieść żółtka. Dodać majonez i cząstki pomidora. Dodać szczyptę pieprzu i soli. Wymieszać i napełnić białka.

Zajadać.

Smacznego.