cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Jajka faszerowane porem i grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W jajkach faszerowanych każdy może odnaleźć swój ulubiony smak.Tym razem z porem i marynowanymi grzybkami.

Jajka faszerowane porem i grzybkami

Składniki:

Jajka faszerowane porem i grzybkami

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1,5 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • 1,5 łyżki kwaśnej śmietany
  • kawałeczek pora
  • 2 łyżki malutkich grzybków marynowanych/część do dekoracji/
  • kilka małych cebulek marynowanych/do dekoracji/
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane porem i grzybkami
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i zetrzeć na drobnej tarce. Por drobniutko pokroić /potrzebowałam go tylko 2 łyżeczki/ .Żółtka połączyć z musztardą, śmietaną dodać por i kilka drobno pokrojonych grzybków.Wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i nadziewać białka. Półmisek pokryć zieloną sałatką i ułożyć na nim jajka. Każde jajko udekorować małym grzybkiem, marynowaną cebulką i posypać szczypiorkiem.