patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 626]

Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka faszerowane rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym. Idealne na święta wielkanocne i nie tylko.

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewkami

 

  • 6 jajek
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • sól do posypania np czarna

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewkami
Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo. Studzę i obieram. Kroję na połówki. Ogórki drobno kroję w kostkę.

Rzodkiewki myję a następnie drobno kroję w kostkę. Do miseczki przekładam rzodkiewki oraz ogórki.

Dodaję majonez i pieprz. Mieszam nakładam za pomocą łyżki farsz na jajka. Posypuję czarną solą.