kuchenny świat

kuchenny świat

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Jajka faszerowane szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, są wyśmienite.Dobry pomysł na śniadanie czy kolację. Polecam.

Jajka faszerowane szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane szynką

 

  • 3 jajka
  • 2 plastry szynki gotowanej( średnie)
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką
Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy i przecinamy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka i kroimy je nożem.

Plastry szynki gotowanej i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone składniki farszu przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przygotowany farsz przekładamy do białek.
Jajka faszerowane szynką
z ugotowanych jajek wyjmujemy żółtka i kroimy
Jajka faszerowane szynką
kroimy na drobno szynkę, pietruszkę i cebulę
Jajka faszerowane szynką
farsz mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą
Jajka faszerowane szynką
do farszu dokładamy majonez i ponownie mieszamy