kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo go zaostrza.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem

podstawowe

  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 rzodkiewek
  • rzeżucha
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.

Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku.

Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki.

Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.