Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie tylko na Wielkanoc ;)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym,
  • 1 mała puszka anchois,
  • 10 dag twarogu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka kaparów,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sok z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. 4 fileciki anchois i kapary osączyć z zalewy i drobno posiekać. Żółtka połączyć z tuńczykiem i resztą anchois, dodać ser, musztardę sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko razem utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić (za pomocą szprycki) białka jajek. Udekorować natką pietruszki.