patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem, kukuryszą i szalotką. Idealne jajka na święta Wielkanocne. Polecam.

Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju
  • 1 szalotka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 /2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Suszona bazylia

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą
Jajka przekrajam na połówki. Tuńczyka odcedzam z oleju, dodaję do miseczki. Kukurydzę odcedzam dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i drobno siekam dodaję do miseczki. Mieszam dokładnie dodaję majonez, jogurt oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszam.

Za pomocą łyżeczki nakładam na żółtko. Na koniec posypuję bazylią i pieprzem.
Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą
Tuńczyka odcedzam z oleju lub wody i przekladam do miseczki.
Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą
Kukurydzę odcedzam a następnie dodaję do tuńczyka.
Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą
Szalotkę obieram a następnie drobno siekam.
Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą
Następnie dodaję pieprz i sól do smaku oraz majonez i jogurt.