kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wraz z mężem lubimy faszerowane jajka, dlatego często wymyślam nowe farsze. Ten z tuńczykiem i selerem bardzo przypadł nam do gustu :)

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem

 

  • 10 jajek
  • tuńczyk w oleju (w puszce)
  • seler sałatkowy marynowany
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem
1. Jajka ugotować w osolonej wodzie, po ostygnięciu przekroić je wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka.

2. Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju i dodać do żółtek. Seler odsączyć, pokroić. Składniki farszu rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy do smaku i majonez, wymieszać.

Gotową masę nakładać do pustych białek.