BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 714]

Jajka faszerowane tuńczykiem z porem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam tak nafaszerowane jajka. Farsz jest bardzo smaczny, a jajka z takim farszem pyszne. Skuszą się i duzi i mali członkowie rodziny.

Jajka faszerowane tuńczykiem z porem

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem z porem

 

  • Jajka ugotowane na twardo 6 szt,
  • tuńczyk w sosie własnym,
  • 1/2 pora biała cześć,
  • szczypiorek posiekany 1 - 2 łyżki,
  • musztarda 1 łyżeczka,
  • majonez 1 łyżka,
  • jogurt naturalny 1 łyżeczka ,
  • kiełki,
  • sól,pieprz do smaku ,masło 1 łyżka,

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem z porem
Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać.

Przekroić na pół, wyjąć żółtka i zmieszać je z tuńczykiem, posiekanym szczypiorkiem, musztardą, majonezem, jogurtem oraz pokrojonym w prążki i podsmażonym na maśle porem.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Takim farszem nafaszerować połówki jajek posypać kiełkami.