Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Jajka faszerowane wędzona rybą :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Odmiana w podawaniu jajek na twardo z majonezem.

Jajka faszerowane wędzona rybą :

Składniki:

Jajka faszerowane wędzona rybą :

 

  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki wędzonej makreli ( obrana z ości i skóry )
  • 1 pełna łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzona rybą :
Jajka przekroić na pół .Wyjąć żółtka , pokruszyć i zmieszać z rozdrobnioną rybą , majonezem, szczypiorem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić masę na 4 części , zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsce po żółtkach .Układać na posypanym szczypiorkiem półmiseczku .Dekorować kawałkami wędzonej ryby i paseczkami pomidora lub papryki.