sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Jajka faszerowane z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Innowacyjny sposób na jajka faszerowane.

Jajka faszerowane z awokado

Składniki:

Jajka faszerowane z awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z awokado
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Żółtka wykładamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ i kropimy go sokiem z cytryny. Żółtka i awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy oliwę i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka faszerujemy masą. Smacznego