czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrzan to ostrzejszy akcent w kremowym nadzieniu, nadaje całości wyrazistego smaku, idealna przystawka.

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Składniki:

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

 

  • 5 jajek
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżka serka kanapkowego śmietankowego
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć do miski, rozgnieść widelcem razem z obranym, miękkim awokado.

Całość wymieszać z serkiem śmietankowym i chrzanem, doprawić solą do smaku. Połówki jajek napełnić za pomocą szprycy masą z awokado.

Smacznego :)