Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka z pysznym, lekko ostrym farszem na bazie chrzanu i rzeżuchy będą idealną propozycją na Wielkanocną przystawkę.

Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą

Składniki:

Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą

 

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 4 plasterki pieczonej piersi z indyka
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • garść rzeżuchy
  • 2 łyżki majonezu
  • odrobina soli i pieprzu do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z chrzanem i rzeżuchą
1. Ugotowane na twardo jaja ostudzić, obrać, wypłukać pod zimną wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Podzielić na pół, wydrążyć żółtka i wrzucić je do miski. Białka ułożyć na talerzu.

2. Do miski z żółtkami wrzucić pokrojoną w kostkę pierś z indyka i rzeżuchę. Wymieszać i rozgnieść żółtka widelcem. Dodać chrzan wymieszany dokładnie z majonezem oraz przyprawy i dokładnie wymieszać.

3. Farszem napełnić białka. Udekorować rzeżuchą. Smacznego!  

Tagi:

przystawki