slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Jajka faszerowane z kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne połączenie jajek i kabanosa. Takie jajeczka są sycące i dobrze smakują. Polecam.

Jajka faszerowane z kabanosem

Składniki:

Jajka faszerowane z kabanosem

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 30 g kabanosa wieprzowego
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z kabanosem
Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki a następnie rozgniatamy widelcem.

Kabanosa kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtek. Mieszamy i dodajemy majonez, sól i pieprz.

Mieszamy razem i wkładamy do jajek w miejsce żółtek. Smacznego.