nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Propozycja przekąski na rodzinne spotkanie...

Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem

 

  • 6 jajek
  • 2 łyżki pasztetu
  • 2 łyżki serka topionego (użyłam kremowego, ale lepszy byłby z szynką)
  • 2 łyżki serka kanapkowego (Kremowy z szynką - Hochland)
  • sól, pieprz, ostra papryka mielona
  • 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego

 

  • Do przybrania:
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 rzodkiewki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy. Obieramy. Przekrawamy na pół i łyżeczką wyciągamy żółtka, które umieszczamy w miseczce. 2. Połówki jajek układamy na talerzu, a do żółtek dodajemy serek topiony i pasztet. Wyrabiamy na jednolitą masę, dodajemy serek kanapkowy z szynką i jogurt naturalny, mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną mielonej ostrej papryki. Masę przekładamy do szprycy i wypełniamy nią białka jajek. 3. Ogórka kroimy w półplasterki, umytą rzodkiewkę również. Koperek płuczemy i otrzepujemy z wody. 4. Połówki nafaszerowanych jajek ozdabiamy cząstką ogórka, rzodkiewki i odrobiną koperku.
Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem
Do miseczki wkładamy żółtka, dodajemy pasztet i serek topiony. Łączymy.
Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem
Następnie dodajemy serek z szynką, a po chwili jogurt naturalny.
Jajka faszerowane z pasztetem i serkiem
Jajka ozdabiamy ogórkiem konserwowym, rzodkiewką i koperkiem.