WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Jajka faszerowane ze śledziem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dość pikantne, ciekawe, faszerowane jajka z nadzieniem z solonym śledziem i ostrą musztardą. Idealna zimna przystawka.

Jajka faszerowane ze śledziem

Składniki:

Jajka faszerowane ze śledziem

 

  • 6 jajek
  • 1 płat śledziowy solony
  • 1 łyżka majonezu
  • 1,5 łyżko ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ze śledziem
Jajka ugotowane na twardo studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.

Usuwamy żółtka i kroimy je dość drobną kostkę. Płat śledziowy dokładnie wymoczony dokładnie osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę. Możemy też wcześniej usunąć skórkę. Dodajemy majonez, musztardę oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Mieszamy i faszerujemy ugotowane białka. Podajemy na zimno.