Książka Kucharska: Zimny bufet

Jajka faszerowane zieleniną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ta przystawka zasmakuje amatorom jajek

Jajka faszerowane zieleniną

Składniki:

Jajka faszerowane zieleniną

 

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mały pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • kilka listków ulubionych świeżych ziół
  • 3 cebulki dymki
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu
  • 1 mały serek topiony
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane zieleniną
Jajkom obciąć węższą końcówkę, wyjąć żółtka do miski, rozgnieść widelcem z serem, musztardą i śmietaną lub jogurtem, posolić, popieprzyć. Posiekać szczypiorek, dymki, koperek, ulubione zioła, wymieszać z pastą jajeczną – nadziać jajka. Podawać na liściach sałaty.