Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie jajka możemy przygotować na świąteczny stół.Robi się je bardzo szybko,więc nie wymagają dużo pracy.Mnie najbardziej smakują ze świeżym pieczywem.

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce

Składniki:

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce

 

  • 5 jajek
  • 1 niewielkie twarde jabłko
  • sól i pieprz do smaku
  • chrzan żurawinowy (według uznania )
  • majonez 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce
1.Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy i obieramy ze skorupek. 2.Jabłko obieramy i ścieramy razem z dwoma jajkami na tarce o dużych oczkach. 3.Do startych jajek i jabłka dodajemy majonez,chrzan żurawinowy według uznania,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Delikatnie mieszamy. 4.Przygotowaną pierzynkę układamy na talerzu,następnie układamy połówki jajek i dekorujemy chrzanem żurawinowym. 5.Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.