2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1459]

Jajka nadziewane awokado i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Na Wielkanocny czas, staram się aby śniadanie nie zawsze było takie samo, co roku robię coś innego, tym razem proponuję jajka nadziewane awokado i delikatnym wędzonym łososiem, z prostych składników, wyczarujesz coś naprawdę pysznego! Polecam :)

Jajka nadziewane awokado i łososiem

Składniki:

Jajka nadziewane awokado i łososiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane awokado i łososiem

ETAP 1:

Jajka ugotować w wodzie na twardo, obrać przekroić na połowę , żółtka wydrążyć delikatnie do miseczki, z awokado wyjąć pestkę, miąższ przełożyć do żółtek, skropić sokiem z limonki aby nie ściemniało, dodać posiekaną dymkę, majonez, doprawić do smaku solą i białym pieprzem, całość utrzeć widelcem na gładką pastę.

Nadziewać farszem jajeczka, na wierzchu ułożyć paseczki pokrojonego wędzonego łososia, udekorować koperkiem i cząstkami limonki. Schłodzić i podawać.