goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja są pyszne, w tematyce świąt ale w sezonie rzodkiewkowym smakują wyjątkowo :)

Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym

 

  • jaja 4 sztuki
  • rzodkiewki 1 pęczek
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • koperek świeży

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół. Do miseczki przekładamy żółtka. Rzodkiewki oczyszczamy, dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do jajek. Do w/w składników dodajemy majonez oraz przyprawy, dokładnie całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy jajka. Dekorujemy wg uznania np. koperkiem.
Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym
Rzodkiewkę ścieramy na bardzo drobnej tarce
Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym
W miseczce łączymy ze sobą wszystkie składniki
Jajka nadziewane farszem rzodkiewkowym
Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy