Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka nadziewane gotowanym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo efektownie wygląda i rewelacyjnie smakuje

Jajka nadziewane gotowanym mięsem

Składniki:

Jajka nadziewane gotowanym mięsem

 

  • 6 szt jajka gotowane na twardo,
  • 25 dag mięso z kurczaka gotowane,
  • 1 szt cebula,
  • 4 szt ziemniaki gotowane,
  • 4 szt ogórki kiszone,
  • 1 szt jabłko,
  • 3 łyżki szczypiorek usiekany,
  • 4 łyżki majonez,
  • 1 łyżka musztarda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane gotowanym mięsem
Jajka obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Mięso, cebulę, ziemniaki i żółtka przemleć w maszynce. Jabłko i ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do mięsa. Połowę majonezu wymieszać z musztardą, połączyć z farszem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Do każdego białka nałożyć mięsny farsz, polać pozostałym majonezem, posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.