marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka nadziewane łososiem i kaparami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka ugotować,wystudzić zimną wodą,obrać ze skorupek i przek- -roić wzdłuż.Łososia posiekać,ogórki także i nadziewać miseczki jajek i podać

Jajka nadziewane łososiem i kaparami.

Składniki:

Jajka nadziewane łososiem i kaparami.

 

  • 8 jaj ugotowanych na twardo,
  • 1 duże opakowanie łososia norweskiego,
  • garstka kaparów,
  • 4 ogórki kiszone,
  • majonez"Heinz",
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane łososiem i kaparami.
Jajka ugotować na twardo,ostudzić zimną wodą,obrać ze skorupek,przekroić wzdłuż,wydrążyć z żółtek,a te rozdrobnić i dać
do nadzienia z posiekanego łososia,ogórków kiszonych i kaparów.
Całość doprawić solą,pieprzem i nakładać do miseczek z jajek.Na
koniec każde nadziane jajko upstrzyć kleksem majonezu i podaw-
-ać na świąteczne śniadanie.

Tagi:

kapary