Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka nadziewane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka z pastą z makreli to pyszna przekąska

Jajka nadziewane pastą z makreli

Składniki:

Jajka nadziewane pastą z makreli

 

  • 1 puszka makreli w oleju,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1 cebula mała,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 8 jajek

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą z makreli
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przeciąć na pół, delikatnie wyjąć żółtka. Makrelę razem z olejem włożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać posiekaną cebulkę, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, pokruszone żółtka, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastą napełniać białka z ugotowanych jajek.

Tagi:

jajko jajka