Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Jajka nadziewane śledziami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wielkanocne jajka nadziewane śledziami i ogórkiem.

Jajka nadziewane śledziami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane śledziami

 

  • 5 jaj
  • 1/4 kostki masła
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka śmietany
  • 1 filet matias
  • 1 ogórek korniszon
  • 1 łyzka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane śledziami
Matiasa chwile namoczyć. Jajka ugotować na twardo, następnie je schłodzić i obrać. Umyte jajka przekroic na połówki. Masło rozetrzeć na gładka masę, dodać majonez oraz śmietanę i wymieszać. Dodać żółtka i rozetrzeę je na gładka masę przyprawiając solą oraz pieprzem. Ogórek i śledzia pokroić w małe kawałeczki. Dodać je do masy wraz z natka pietruszki i wymieszać. Nakładać łyżeczka do połówek jaj.
Jajka nadziewane śledziami
Do utartej masy dodać sledzie i ogorek korniszon.
Jajka nadziewane śledziami
Maslo utrzec na gladka mase i dodac do niego majonez oraz smietane.
Jajka nadziewane śledziami
ogorek konserwowy posiekac w drobna kosteczke.
Jajka nadziewane śledziami
Fileta sledziowego pokroic w male kawalki.