Domowy Kucharz

Domowy Kucharz

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Jajka nadziewane sosem tatarskim własnego wydania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane sosem tatarskim własnego wydania idealnie nadają się na imprezę jako przekąska dla gości. Gwarantuje, że będą pod ogromnym wrażeniem.

Jajka nadziewane sosem tatarskim własnego wydania

Składniki:

Jajka nadziewane sosem tatarskim własnego wydania

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane sosem tatarskim własnego wydania
Przygotowanie: Gotujemy 6 jaj (lub więcej, w zależności ile potrzebujemy), obieramy ze skorupki i kroimy wszystkie jajka na pół. Z połówek wyciągamy żółtko (najlepiej małą łyżeczką) i przekładamy je do osobnej miski. Zostawiamy tyle żółtek ile uważamy za słuszne, kroimy w drobną kosteczkę ogórki konserwowe i pieczarki (ilość według uznania), następnie wszystko mieszamy (żółtka rozgniatamy lub drobimy) i dodajemy majonez. gotowy sos tatarski nakładamy w otwory (po żółtku) połówek jaj i można je jeszcze ozdobić np. keczupem.

Tagi:

marynaty