marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

jajka nadziewane warzywami i pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jajka nadziewane warzywami i pasztecikami

jajka nadziewane warzywami i pasztetem

Składniki:

jajka nadziewane warzywami i pasztetem

 

  • paszteciki drop
  • ogórek kwaszony
  • twaróg
  • musztarda
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • koperek
  • rzodkiewka
  • natka pietruszki
  • jajko na twardo
  • olej

Sposób przygotowania:

jajka nadziewane warzywami i pasztetem
Żółtka oddzielić z jajek, przetrzeć przez sito, wymieszać z ogórkiem kwaszonym, pasztecikiem i twarożkiem, dodać musztardę, olej, ocet winny i utrzeć na pulchną masę. Masą nadziać białka, następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodne miejsce. Wymieszać majonez z koperkiem. Ułożyć jajka na półmisku, polać majonezem, przybrać rzodkiewkami i natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka