Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 667]

Jajka po szkocku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie jajka po szkocku świetnie smakują z ziemniakami oraz surówką. Po przekrojeniu mięsa żółtko jajka powinno się rozlewać.

Jajka po szkocku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka po szkocku

 

Sposób przygotowania:

Jajka po szkocku
Jajka gotujemy na półmiękko - wkładamy je do wrzącej wody, gotujemy przez 6 minut, a następnie zanurzamy w zimnej wodzie.

Gdy będą już zimne, obieramy je delikatnie ze skorupki.

Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Następnie dzielimy mięso na cztery równe części.

Z każdej formujemy kulę, spłaszczamy i owijamy mięsem jajko. Obtaczamy gotowe kulki w mące, jajku rozbełtanym widelcem, a następnie w bułce tartej.

Smażymy kule w głębokim, rozgrzanym tłuszczu przez około 5 minut. Kule powinny być całkowicie zanurzone w oleju.

Zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Jajka po szkocku
Jajka gotujemy na półmiękko - wkładamy je do wrzącej wody, gotujemy przez 6 minut, a następnie zanurzamy w zimnej wodzie.
Jajka po szkocku
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy.
Jajka po szkocku
Smażymy kule w głębokim, rozgrzanym tłuszczu przez około 5 minut.