SUPERPRZEPIS

Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta

  • 2
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta Więcej zdjęć (5)

Pyszna propozycja na obiad w postaci jajek w panierce z jagnięciny w stylu kofta, czyli jajka po szkocku z jagnięciny na pikantnie.

Składniki:

Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
6 jajek ugotować na twardo lub półtwardo.

Kumin, czarnuszkę, ziarenka kardamonu rozdrobnić w moździerzu. Do mięsa dodać jedno surowe jajko, przyprawy oraz bardzo drobno pokrojone papryki i cebule.

Dokładnie wyrobić masę mięsną z przyprawami i jajkiem. Nakładać na dłoń części masy mięsnej, lekko ja spłaszczyć, nakładać po jednym jajku i dokładnie jajko obkleić masa mięsną.

Każdą kulą obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane jajka z mięsem układać na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć z każdej strony na złocisty kolor.

Trzeba uważać by olej nie był zbyt gorący i by mięso zbyt szybko się nie przypaliło z wierzchu.

Usmażone jajka po szkocku ułożyć na papierowym ręczniku, by pozbawić nadmiernej ilości tłuszczu.

Podawać z ulubionymi dodatkami :)
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
mięso połączyć z pozostałymi składnikami
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
Ugotowane jajka obkleić dokładnie masą mięsną
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
Smażyć na złocisty kolor z każdej strony