Jajka pod sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Efektowna sałatka idealna na różne przyjęcia

Jajka pod sałatką

Składniki:

Jajka pod sałatką

 

  • 10 szt - jajka,
  • 1 puszka - kukurydza w puszce,
  • 7 szt - ogórki konserwowe,
  • 20 dag - szynka,
  • majonez,
  • sól, pieprz,

 

Sposób przygotowania:

Jajka pod sałatką
Jajka zagotować w wodzie z odrobiną soli, ostudzić i obrać ze skorupek, przekroić na pół i ułożyć na półmisku. Szynkę i ogórki pokroić w kostkę, wymieszać. Dodać do nich kukurydzę oraz majonez. Wszystkie składniki wymieszać oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę ułożyć na jajkach. Przed podaniem schłodzić.