alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Jajka pod śledziem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Śledzika można podać na imprezkę ale nie tylko

Jajka pod śledziem

Składniki:

Jajka pod śledziem

 

  • 1 szt jajka
  • 2 szt śledzie matiasy,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka majonez,
  • do dekoracji groszek konserwowy

 

Sposób przygotowania:

Jajka pod śledziem
Jajko ugotować na twardo,obrać z skorupki i przekroić na ćwiartki.Matiasy przekroić na pół, wymoczyć około 2-3 godz w zimnej wodzie.Cebulkę pokroić w cienkie piórka dodać łyżkę majonezu, wymieszać i odstawić na 1 godz ,żeby cebula trochę zmiękła.Na półmisku ułożyć jajko na to kawałek matiasa.Na całości rozłożyć cebulę z majonezem i udekorować kuleczkami groszku.