paluch102

paluch102

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

Jajka pod szpinakową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos nadaje się też jako dodatek do wędlin

Jajka pod szpinakową pierzynką

Składniki:

Jajka pod szpinakową pierzynką

 

  • 8 jajek
  • 30 dag szpinaku mrożonego
  • 30 dag serka pół tłustego
  • 30 ml majonezu
  • 1 torebkę sosu sałatkowego czosnkowego firmy knorr
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Jajka pod szpinakową pierzynką
Jajka gotujemy na twardo tak jak zawsze, studzimy, obieramy i każde kroimy wzdłuż na pół. Układamy je na półmisku żółtkiem do góry. Szpinak po rozmrożeniu mielimy jeden raz. To samo robimy z serem. Szpinak podsmażamy na rozpuszczonym maśle ok 5 min. Sos knorr przyrządzamy jak na opakowaniu. Do szpinaku dodajemy ser, sos knorr, resztę majonezu. Całość dokładnie mieszamy i takim sosem przykrywamy wcześniej przygotowane jajka.