eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Jajka świąteczne z pasta jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

pyszne jajka faszerowane z pastą pomidorowo - jajeczną.

Jajka świąteczne z pasta jajeczną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka świąteczne z pasta jajeczną

 

  • 3 jajka
  • pieprz i sól
  • 2 małe łyzeczki keczupu
  • 3 małe łyżeczki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka świąteczne z pasta jajeczną
Jajka gotujemy, czekamy aż wystygną, obieramy ze skorupki. Przekrajamy na poł i wydrażamy z zóltka. Przyprawiamy pieprzem i sola. Przygotowujemy pastę pomidorowo - jajeczną. Żółtka które wcześniej wydrążyliśmy z jajka ugniatamy widelcem i dodajemy majonez i keczup. Mieszamy aż do uzyskamia gładkiej konsystencji. Dobrawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotową pastę przekładamy do wcześniej przygotowanych polowek jaj. Na koniec możemy ozdobić je natką pietruszki. Smacznego!!!
Jajka świąteczne z pasta jajeczną
jajka kroimy na pól i wydrążamy żółtka.