Odjazdowa Babcia

Odjazdowa Babcia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Jajka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybciutki letni lunch na cztery osoby

Jajka w majonezie

Składniki:

Jajka w majonezie

 

  • 8 jajek
  • 1/2 szkl majonezu
  • 1/2 peczka chives (drobniutki szczypiorek o zapachu czosnku)
  • 1/2 czerwonej papryki albo pomidora
  • sol, pieprz i papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w majonezie
Jajka wlozyc do garnka i zalac zimna woda, gotowac na wolnym ogniu 8 min od chwili zagotowania sie wody.
W miedzyczasie posiekac szczypiorek i papryke lub pomidor.
Ugotowane jajka ostudzic, obrac i przekroic na pol.
Ukladac na polmisku zoltkami do gory, na kazde jajko wylozyc troche majonezu, posypac sola, pieprzem i papryka do smaku.
Na koniec posypac posiekanym szczypiorkiem i czerwona papryka
lub pomidorem pokrojonymi w drobna kostke.
Serwowac z tostami albo chlebem z maslem

Tagi:

jajko jajka