marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Jajka w sosie majonezowo-szczypiorkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Często robię na kolację bo wszyscy lubią

Jajka w sosie majonezowo-szczypiorkowym

Składniki:

Jajka w sosie majonezowo-szczypiorkowym

 

  • 8 jajek na twardo
  • 6 łyżek majonezu
  • 6 łyżek pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie majonezowo-szczypiorkowym
Jajka obrać i przekroić na połówki .Majonez zmieszać z 5 łyżkami szczypioru i doprawić do smaku sola i pieprzem . Na półmisku rozsmarować prawie cały sos majonezowy. Ułożyć na nim połówki jajek. Na każdą nałożyć odrobinę sosu i posypać pozostałym szczypiorkiem. Posypać z wierzchu mielonym pieprzem .

Tagi:

jajko jajka