Strona główna Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym

Bahus - Przepis na: Jajka w sosie pieczarkowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Jajka w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą ze śmietaną, lub mizerią


trudność: łatwe
czas:

Jajka w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

  • 8 jajek na twardo
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki,
  • 1/4 l mleka,
  • 1/4 l bulionu,
  • pieprz, szczypta soli,

Jajka w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przyrządzania: Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i, nie rumieniąc, zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować, stale mieszając, i gotować jeszcze ok. 2 minut. Następnie wrzucić pieczarki, obrane jaja i jeszcze ok. 3 minuty gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka w sosie pieczarkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Omlet na słodko polany sorbetem Omlet ze smardzami Jajeczna pasta z kurczakiem
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Kotlety z jajek
Jajka smażone w warzywach Jajecznica z porą i pieczarkami Jajecznica grzybiarza
Jajka sadzone na cukini z mnóstwem pietruszki Jajecznica na leczu Omlet z leśnymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane