Strona główna Jajka w sosie pieczarkowym

Jajka w sosie pieczarkowym

Bahus

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Jajka w sosie pieczarkowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą ze śmietaną, lub mizerią


trudność: łatwe
czas:

Jajka w sosie pieczarkowym - SKŁADNIKI:

Jajka w sosie pieczarkowym - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przyrządzania: Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i, nie rumieniąc, zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować, stale mieszając, i gotować jeszcze ok. 2 minut. Następnie wrzucić pieczarki, obrane jaja i jeszcze ok. 3 minuty gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka w sosie pieczarkowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajka w sosie paprykowym Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie Omlet z warzywami
Jajka w laskowej skorupie Jajeczka w rzodkiewkowym sosie Maślana jajecznica
Pasztet jajeczny z parówką   Jajka faszerowane kiełkami Frittata ze szpinakiem, pomidorami i fetą
Jajka faszerowane z makrelą Kotlety jajeczne z cebulą i koperkiem Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane