pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Jajka w sosie tatarskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska którą przygotowujemy zaledwie chwilkę.Bardzo często gościła na stołach naszych mam i zaczyna wracać do łask :) Jeżeli mamy domowe marynowane grzybki i kiszone ogórki jest ona badzo tania

Jajka w sosie tatarskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie tatarskim

 

  • 5 jajek
  • 4-5 średnich ogórków kiszonych
  • 1 mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 1 cebula
  • 1/2 słoiczka majonezu
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie tatarskim
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ( ja gotuję 5-6 min od zagotowania się wody). Po ugotowaniu odcedzamy zalewamy zimną wodą.Wystudzone jajka obieramy i przekrawamy na pół,układamy na półmisku. Cebulę obieramy,kroimy w drobną kosteczkę,przelewamy wrzątkiem i studzimy. Ogórki i grzybki kroimy w kosteczkę. Cebulę,ogórki i grzybki mieszamy ze sobą,dodajemy majonez,doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy i wykładamy sos na jajka ułożone na półmisku. Sos ma w całości przykrywać jajka.
Jajka w sosie tatarskim
Etap 1 Cebulę obieramy,kroimy i przelewamy gotującą się wodą
Jajka w sosie tatarskim
Etap 2 Grzybki i ogórki kroimy w kosteczkę

Tagi:

jajko jajka