dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jajka w sosie ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Klasyczne jajka w majonezie w odmienionej wersji. Moim zdaniem o wiele lepsze. Polecam wypróbować.

Jajka w sosie ziołowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie ziołowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie ziołowym
Jajka gotujemy na twardo lub na półpłynne żółtko (jak kto woli). Dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Dzielimy na połówki. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym, bazylią, solą ziołową i czarnym pieprzem. Jajka układamy na półmisku i polewamy sosem. Dobrze schładzamy przed podaniem. Smacznego!
Jajka w sosie ziołowym
Ugotowane jajka dzielimy i układamy na półmisku.
Jajka w sosie ziołowym
Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawami.

Tagi:

jajko jajka