gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka z farszem koperkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu jajka z farszem koperkowym. Podaję je jako dodatek do kolacji lub jako przekąskę.

Jajka z farszem koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z farszem koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem koperkowym
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i 6 przekrawamy wzdłuż, a jedno zostawiamy w całości do dekoracji. Żółtka wyciągamy, przekładamy na talerz i dusimy widelcem, a białka odkładamy. Koperek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek i mieszamy. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy połówki białek, które układamy na talerzu. Dekorujemy gałązkami koperku i odłożonym jajkiem.
Jajka z farszem koperkowym
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i 6 przekrawamy wzdłuż, a jedno zostawiamy w całości do dekoracji.
Jajka z farszem koperkowym
Żółtka wyciągamy, przekładamy na talerz i dusimy widelcem, a białka odkładamy.
Jajka z farszem koperkowym
Koperek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do żółtek i mieszamy.
Jajka z farszem koperkowym
Farszem napełniamy połówki białek, które układamy na talerzu.

Tagi:

jajko jajka